Az adománybolt szépsége

Mi az az adománybolt, és mitől ennyire különleges? Bemutatjuk cikkünkben:

Honnan ered az adománybolt?

Az adománybolt ötlete maga Angliából származik, ám hála istennek egyre inkább kezd elterjedni Magyarországon is. Ezek, a más szóval „charity shop-nak” is hívott üzletek egy elképesztően szép, nemes és önzetlen cél miatt jöttek létre: hogy segítséget nyújtsanak annak, akinek a legnagyobb szüksége van rá. Az adománybolt általában egy jótékonysági szervezet által van működtetve, ám találkozhatunk olyanokkal is, amik civilek által lettek létrehozva azért, hogy minél több helyen tudjanak segíteni.

Az adománybolt működése

Aki még nem volt, vagy nem adományozott adományboltnak, annak talán érdekes lehet a „mindenki csak nyer” működése elve ezeknek a csupaszív helyeknek. Az adománybolt ugyanis úgy működik, hogy te azt, amit szeretettel behozol, azt az adományboltban árulni kezdik jóval olcsóbban, mely pénzbő a rászorulók részesülnek, és melyből lehetőségük lesz olyan dolgokra, amiket enélkül nem tudtak volna soha megtenni.

Adománybolt és környezetvédelem

Az adománybolt másik küldetése az önzetlen segítség mellett a környezettudatosság és az újrahasznosítás, hiszen annak köszönhetően, hogy használt terméket vásárolunk ezekben a boltokban, megspóroljuk azt az energiát és alapanyagot, amit amúgy felhasználnának az új termékek előállításakor: a hulladék csökkentéséről nem is beszélve!

Adományozz: add szívből te is! Ez az adománybolt lényege.

Az adománybolt nemcsak környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokból egy elképesztően hasznos hely, de azért is, mert ami nekünk már úgysem kell, azt nem kell fájó szívvel kidobnunk a kukába. Helyette ugyanis bármely adománybolt mosolyogva fogadja tőlünk, arról meg már nem is beszélve, hogy mekkora örömet fogunk okozni rengeteg nélkülöző embernek akkor, mikor a mi adományunk miatt is például el tudtak menni a családdal nyaralni a Balatonra pár napra! Próbáld ki Te is: add szívből Te is!

Related Articles