Az adománybolt nemes célja

Az adománybolt rengeteg önzetlen és csodás lehetőséget rejt magában.

Az adománybolt lényege

Az adománybolt célja leegyszerűsítve nem más, minthogy a hátrányos helyzetben levő, vagy szociálisan rászorult embereknek a piaci árszint alatt, azaz jóval olcsóbban lehetősége legyen olyan tárgyakat, ruhákat, bútorokat, vagy akár sok helyen még élelmiszert is vásárolni, melyre amúgy nem lenne lehetősége, de leginkább pénze. Az adománybolt magyarul hatalmas nagy segítség azoknak, akiknek minden segítség jól jön!

Adománybolt, az újrahasznosítás jegyében

A fenti előnyök mellett az adománybolt még egy nagyon nemes és hosszútávon előnyös célt is szolgál, mely nem más, mint az újrahasznosítás. Az adománybolt létezésével ugyanis a ruhanemüknek, tárgyaknak és bútoroknak hosszabb, sőt, új élete lehet ahelyett, hogy csak kidobnánk őket, ezzel is növelve a világunkban amúgy is megállíthatatlanul felhalmozódó szemetet, mely nagy mértékben árt a környezetnek.

Adománybolt a munkateremtésért

Másik csodásan szép tulajdonsága az adományboltoknak, hogy a legtöbb adománybolt hátrányos helyzetűeket foglalkoztat annak érdekében, hogy ne csak a termékeikkel, de az állandó munkalehetőséggel is segíthessék őket az életben. Ezzel egy olyan nagy szociális problémát segítenek orvosolni, mely az országokban a legnagyobb problémát szokta jelenti: ez pedig nem más, mint a hátrányos helyzetűek beintegrálása a társadalomba egy jobb jövő reményében.

Adománybolt Magyarországon

 Sajnos Magyarországon az adománybolt még mindig nem elég elterjedt, pedig a környező országokban nagyon nagy divatja van. Itthon alig van párszáz üzlet, mely adománybolt címke alatt működik, pedig elképesztően jó lenne, ha ez a kezdeményezés például olyan mértékben elterjedne, mint Angliában, ahonnan nem mellesleg ez az ötlet származik.

Related Articles