Az adomány sokszínűsége

Az adomány ezer fajta módon adható.

Kisebb összegű adomány

Az adomány nem feltétlenül kell, hogy hatalmas összeg legyen, sőt. A pénzbeli adomány kisebb összegekben az adományboltok és a jótékonysági szervezetek fennmaradását segíti elő, melynek köszönhetőek ők nagyobb dolgokkal tudják segíteni az igazán rászorulókat. Ha tehát van pár száz forintod, akkor azt szánd rájuk: ki fog fizetődni!

Online adomány

Az online adomány vagy adomány webshop egyre elterjedtebb itthon is, mely úgy működik, mint bármely portál, ahol használt termékeket lehet hirdetni. Ezeket általában alapítványok működtetik, és ezeken az oldalakon meghirdetheted az általad már nem használt, de eladható állapotban levő terméket. Ezen adomány formával meglehetősen jól jársz, hiszen Te is haszonhoz jutsz, ám mégis segítesz vele!

Önkéntesség, mint adomány

Az adomány nem feltétlenül kell, hogy pénzügyi vagy tárgybéli legyen: az önkéntesség ugyanis ugyan annyira nagy segítség, mint bármi más! Keress bátran civil szervezeteket, ahol garantáltan lesz teendőd, méghozzá olyan változatos feladatokként, amelyek alatt garantáltan nem fogsz unatkozni, sőt: biztosan mosolyt fog csalni az arcodra!

Az új adomány, a „felfüggesztett kávé”

Ezen új adomány fajta még nem annyira elterjedt a hazánkban, hiszen Olaszországból származik, ám lassan kezd begyűrűzni hozzánk is. Ezen adományforma lényege, hogy a kávézóba betérve a számodra szükséges mennyiségen felül vásárolsz bármit, ezzel pedig kifizeted egy rászoruló például kávéját akkor, mikor ő is betér a boltba később.

Related Articles