A jótékonykodás ezer arca

A jótékonykodás rengeteg módjával segíthetsz azoknak, akiknek szüksége van rá!

Jótékonykodás a közvetlen környezetedben

Az első és legkézenfekvőbb jótékonykodás, ha azt a közvetlen környezetedben teszed. Ha például tudod, hogy a lépcsőházadban vagy a szomszédban élnek beteg, mozgáskorlátozott vagy idős emberek, akkor hatalmas segítség nekik, ha átvállalod tőlük például a bevásárlást, vagy csak akár a szemét kivitelét/levitelét. Ez a jótékonykodás nem kerül nagy erőfeszítésbe, mégis hidd el, hogy akinek szüksége van rá, annak nagyon sokat jelent! 

Jótékonykodás a régi ruháid segítségével 

A jótékonykodás egyik ágát, a használt ruhákat eléggé sokan részesítik előnyben, nem véletlen, hogy Magyarországon is már egyre több helyen találkozhatunk adományboltokkal, ahol ilyen és hasonló termékeket fogadnak. Ha ruhát adományozol azonban nagyon figyelj arra, hogy hordhatóak legyenek, azaz olyanokat adj csak jótékonykodás céljául, melyeket te is szívesen viselnél!

Jótékonykodás használt cikkekkel

A jótékonykodás nem merül ki a ruhák adományozásában, ugyanis nem csak ruhaneműt lehet adakozni a rászorulók számára. Találni ugyanis jó pár olyan adományboltot, vagy akár online felületet is, ahol háztartási cikkeket, bútorokat, tárgyakat, vagy akár tartós élelmiszert is lehet adományozni, így ne legyél rest akkor sem, mikor van pár hasonló, számodra már értéktelen holmi a „tarsolyodban.” Más hatalmas örömmel fogja ugyanis fogadni!

Jótékonykodás a tehetségeddel

Talán sokakat meglep, de a jótékonykodás nem csak „kézzel fogható” eszközökben mérhető, ugyanis akkor, ha valamiben jó vagy, azt is állíthatod a jótékonykodás szolgálatába! Sok szervezet keres ugyanis korrepetálókat, önkénteseket, meseolvasókat, és még sorolhatnánk olyan tevékenységekre, mint például gyermekotthonokban a gyerekek felzárkóztatása, kórházakban a kisgyerekeknek mesélésre, és még tudnánk sorolni.

 

Related Articles